Altınordu ilçesinde sahipsiz kediler için evler kurulduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, koranavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

"Her can bize emanet" parolasıyla yürütülen çalışmalarda sokak hayvanlarının da unutulmadığı vurgulanan açıklamada, vatandaşların evlerinde kaldığı bugünlerde sokak hayvanlarının da yiyecek bulmakta zorluk çekeceği göz önüne alınarak aralıksız her gün mama ve su bırakıldığı aktarıldı.

ORDU TERMİNALLERİ 2024 YILINDA 208 BİN ARAÇ VE 550 BİN YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
ORDU TERMİNALLERİ 2024 YILINDA 208 BİN ARAÇ VE 550 BİN YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
İçeriği Görüntüle

Şehrin çeşitli noktalarına, kedileri yağmurdan ve soğuk havadan korumak için kedi evi konulduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı anda birçok kedinin barınabileceği şekilde tasarlanan kedi evlerine, Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından periyodik olarak mama bırakılıyor. Taşbaşı Mahallesi'nde başlanan uygulama şehrin geneline yayılıyor ve sokak kedileri için korunaklı yaşam alanları oluşturuluyor."