Home Özel Haber YAŞLI DALLAR KESİLMELİ
PDF
Hits

Yaşlı fındık dalları kesilmeli

Sakarya Karasu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen fındık yetiştiriciliği seminerlerine katılan Karadeniz, birçok ilde fındık bahçelerini gezdiğini, ağaçların yaşlı olduğunu gördüğünü belirtti.

Hala fındık üretiminin eski usullere göre ve teknolojik imkanlardan yoksun yapıldığını kaydeden Karadeniz, bunda hatanın sadece üreticilerde değil, üreticileri bilgilendirmekle görevli kurumlarda da olduğunu vurguladı. Karadeniz, bugün özellikle 13 ilin ekonomisinin fındığa dayalı olduğunu hatırlatarak, 2 milyon fındık üreticisi olduğunu, aileleriyle birlikte 8 milyon kişinin fındıktan geçimini sağladığını ifade etti. Artık ülkede fındık üretiminin modern usullere göre yapılması gerektiğini dile getiren Karadeniz, bahçe gezileri sırasında fındık ağaçlarının oldukça yaşlı olduğunu gördüklerine dikkat çekerek, daha kaliteli ve daha çok verim elde etmek için fındık ağaçlarının gençleştirilmesi gerektiğininin altını çizdi.

Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, Karadeniz'in fındık ağacı budaması, gübreleme ve diğer konularda çok önemli bilgiler verdiğini dile getirerek, "Bu seminerde şunu gördük, fındık üreticilerimiz bilgiye aç ve eğitilmesi gerekiyor." dedi

 

Yazarın Diğer Yazıları

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Ordu Medya'yı Facebook'ta Takip Edin...

Ordu Hava Durumu

ORDU

ORDU

FINDIK FİYATI

 6.80 TL



Son Haberler

Bu Hafta En Çok Okunanlar

Bu Ay En Çok Okunanlar