|
|

EMEK Partisi Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak, AKP Hükümeti'nin son yaptığı zamları eleştirerek, zamlara 'işkence' yorumunu yaptı.
Yazılı bir açıklama yapan Özbucak, "Kimsesizlerin kimsesi olacağız" diyen Başbakan kimlerin "kimsesi" olduğunu gösterdi. Her zamanki zam işkencesini devam ettiriyor. Akrabayı Kalkındırma Partisi olarak oğullar, yeğenler, kardeşler gemicik sahibi oldu. Halk ise, açlık ve yoksulluk içinde kıvranıyor. Halktan kepçeyle, holdinglerden çay kaşığıyla alıyor. Holdinglere kepçeyle, halka ise çay kaşığıyla dağıtıyor. Uluslararası sermayenin örgütü IMF planlıyor, AKP uyguluyor" dedi.
2010 yılının zam yaÄŸmurlarıyla baÅŸladığına dikkat çeken Emek Partisi Ordu İl BaÅŸkanı CoÅŸkun Özbucak, "2010 yılı zam yaÄŸmuru ile baÅŸladı. Sigaraya, ekmeÄŸe, suya, ulaşıma, yakacaÄŸa, benzine, elektriÄŸe, doÄŸalgaza zamlar otomatik. Halkın cebinin düşmanı ÖTV,KDV vb. Deli Dumrul Vergileri sürekli artırılıyor. Gelir az, gider çok. Bu da yetmiyor, iÅŸleri ve ekmekleri için mücadele eden TEKEL işçilerine ve onlara destek verenlere 'hakaret' ediyorlar. Muhalefette iken TEKEL işçilerinin önüne geçerek her türlü desteÄŸi vereceklerini söyleyenler, bugün aynı işçileri tehdit ediyorlar. 2001 yılında TEKEL’i özelleÅŸtirmek isteyenlere karşı işçilere seslenen Bülent Arınç, “ Bu haklı taleplerinize tercüman olacağız. Ama lütfen bu tepki burada kalmasın. Åžimdi kapalı salondayız ve sıcağın altındayız. Meydanlara gelin, sizin en önünüzde, sizinle birlikte gerekirse polisten cop yemek de dahil sizin meselenizi haykıracağız.” demiÅŸti. Åžimdi ise, iÅŸ ve ekmek kavgası veren aynı işçilere kendileri cop ve gaz bombalarıyla saldırdılar. Dün köylüye de, gence de, kamu emekçisine de aynı tutum içinde olan AKP iktidarı sona yaklaÅŸtıkça saldırganlığını daha da artırdı. Hak diyene kötek; adalet isteyene cop; iÅŸ, ekmek isteyene gaz; özgürlük isteyene iÅŸkence sınırsız" dedi.




Twitter
Myspace
Yahoo
Googlize this
Facebook



