Home Manset Karar Verdik Yapacağız.

Karar Verdik Yapacağız.

e-Posta Yazdır PDF

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Ordu-Giresun ORGİ havaalanını yapmaya karar verdik'' dedi.

Çeşitli ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Giresun’a   Bakan Yıldırım, Tirebolu Balıkçı Barınağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, havayolunu halkın yolu yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Şimdi artık herkes havayolundan seyahat edebiliyor. Giresunlular Trabzon'dan Ordulular Samsun'dan uçağı kullanabiliyor. Ancak, şimdi artık zamanı geldi.O büyük gün geldi. Ordu-Giresun ORGİ Havaalanı'nı yapmaya karar verdik. Bu büyük projeyi, Tirebolu'dan Giresun'a Orduya, duyuruyoruz. Hayırlı uğrulu olsun. Bu sene yatırıma alıyoruz. En geç yılbaşında veya yılbaşına girmeden de temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun.'' 
 
  
 Bakan Yıldırım daha sonra  Aksu mahallesinde yapımı tamamlanan Kız Meslek Lisesi’nin de açılışını gerçekleştirdi.
 Taşa, toprağa, yollara, limanlara, havaalanlarına yaptıkları yatırımın bir ömrü, miadı olduğunu anlatan Yıldırım, ''Ama eğitime yaptığımız yatırım nesilden nesile devam eden, büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmamız için yapabileceğimiz, yaptığımız en önemli hizmetlerin başında gelir'' diye konuştu.
    
 Okullaşma oranını yüzde 98'e çıkardıklarına dikkati çeken Yıldırım, ''Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan bütçe, Cumhuriyet tarihinde ilk defa hükümetimiz döneminde savunma bütçesinin de üstüne çıkarak, bir numaraya oturdu. 2003'ten beri de bir numara olarak en büyük bütçe payını Milli Eğitim'e ayırıyoruz. Şu anda Türkiye'nin her tarafında gençlerimizin yetiştirildiği okullarımızdaki her üç öğretmenden biri, hükümetimiz döneminde göreve başlamıştır'' dedi.
 
 Konuşmanın ardından Yıldırım, beraberindekilerle okulun açılışını gerçekleştirerek, okul içinde incelemelerde bulundu.
 Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, sesinin kısıklığına gönderme yaparak, ''Sesimiz çıkmasa da hizmetlerimiz devam ediyor. Önemli olan kuru gürültü değil iş yapmak. İş yapan bir hükümet var. Laf yapan muhalefet var. Türkiye'nin genel tablosu böyle'' diye konuştu. 
     
 -REFERANDUM SÜRECİ- 
     
 Referandum sürecinin başladığını anımsatan Bakan Yıldırım, 12 Eylül Anayasası'nın en kapsamlı değişikliğini AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiğini belirterek, ''30 yıl geçti aradan, her iktidar döneminde bu anayasanın değişmesi gerektiği, daha fazla demokratikleşmesi, daha fazla insan haklarına, daha fazla hukukun üstünlüğüne ihtiyacı olduğu hep söylendi. Ama bunlar lafta kaldı. Hiçbir koalisyon döneminde veya tek parti iktidarı döneminde dahi böyle bir kapsamlı değişiklik göze alınmadı'' dedi.

 Ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi'ni ''su yolu'' yaptığını ifade eden Yıldırım, ''Vatandaşın hayrına ne iş yaparsak Meclis'te, hemen koşa koşa Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne 200'den fazla yaptığımız düzenlemeyi götürmüş. Birçoğunu da iptal ettirdi. Gençlerimizin, bütün doğan yavrularımızın sosyal güvenlik kapsamına alınmasını öngören Sosyal Güvenlik Reform Yasasını iptal ettiren CHP'dir. Bunun gibi onlarca, yüzlerce örnek var. Sosyal güvenlikte uzman olduğunu söyleyen bugünkü ana muhalefet liderinin yaptığı önemli icraatlardan biri budur. Bunu önce anlatması lazımdır'' diye konuştu.

 Bakan Yıldırım, ne ana muhalefet partisi lideri, ne MHP liderinin, ''hayır'' derken neden bu Anayasaya ''hayır'' denilmesi gerektiğini söylemediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

 ''Söyleyecek bir şeyleri yok. Ne söylesinler? Kadınlara ilave haklar veriliyor, yaşlılara ilave haklar veriliyor, çocukları özel korumaya alıyoruz, 'buna karşıyız, onun için hayır verin' mi diyecekler. Onların varsa yoksa söyleyeceği şey Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin. Gitsin de babam, ne getireceksin, onu söyle. Gitsin demekle olmuyor, getireceklerini söyle. Bu bir genel seçim değil. Herkesin gönlünde farklı siyasi düşünceler olabilir. 50 milyon seçmenin hepsinin gönlünde siyasi tercihler vardır.

 Ancak bizim milletimizden beklentimiz şudur. Bu seçim değil, bu Türkiye'nin geleceğinin seçimi. Türkiye, darbelerle demokrasisinin kesintiye uğramasıyla üçüncü sınıf ülke olarak mı anılacak? Yoksa demokrasisini birinci sınıfa çıkarmış, darbe yapmaya kimsenin yeltenemeyeceği bir Türkiye mi olacak? Bunu oyluyoruz. Ondan sonra en geç temmuzda seçimimiz var. Buyursun ondan sonra meydana çıksın, herkes kime ne anlatacaksa destek istesin. O zaman vatandaş amel defterini açar, kimin ne işi var, ne hizmeti var, ölçer biçer kararını verir. Biz o güne hazırız, korkmuyoruz. Ama AK Parti'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıp, Türkiye'nin çağdaşlaşma projesini öldürmek, bu memlekete yapılacak en büyük yanlıştır. Vatandaşa bunu anlatıyoruz. Kimse artık fişlenmesin, kimsenin özel bilgileri ayak altında dolaşmasın istiyoruz. Bunun kime ne zararı var? Nesine 'hayır' diyorsun?''

 Örgütlü, katılımcı toplum getirdiklerini belirten Bakan Yıldırım, ''Yürütmenin yaptığı işlemlerden kaynaklanan haksızlıklara anayasal güvence getiriyoruz. 'Ben yaptım oldu' anlayışı yok. Sivil dikta diyorlar ya, tam tersine burada idarenin hesap verme sorumluluğu var'' dedi
 
 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Yorum ekle


Giriş Formu

Ordu Hava Durumu

ORDU

ORDU

Ordu'da Fındık Fiyatı

 

5 Eylül

Pazar

3.60


Özel Haber

 

İmkansızlıklar İçinde Gelen Başarı
Her yıl geleneksel olarak Giresun'da düzenlenen Aksu Uluslar Arası Bisiklet yarışması geçti...

 

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ.
14 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Çiftçiler Günü dolayısıylaOrdu Ziraat Odası Başkanı N...

 

TEŞVİK YASASI UZATILDI
5084 Sayılı Yasanın 2012 yılına kadar uzatılmasına ilişkin kanun TBMM Genel Kurulu tarafı...

Bankasya 1. Lig Puan Durumu

 

  Takımlar O G B M A Y Av P
1  Denizlispor 1 1 0 0 2 0 2 3
2  Giresunspor 1 1 0 0 2 1 1 3
3  Ç.Rizespor 1 1 0 0 1 0 1 3
4  Gaziantep B. 1 0 1 0 1 1 0 1
5  K.Erciyesspo 1 0 1 0 1 1 0 1
6  Karşıyaka 1 0 1 0 1 1 0 1
7  Orduspor 1 0 1 0 1 1 0 1
8  Adanaspor 1 0 1 0 0 0 0 1
9  Akhisar Bld. 1 0 1 0 0 0 0 1
10  Altay 1 0 1 0 0 0 0 1
11  Mersin İ.Y. 1 0 1 0 0 0 0 1
12  Samsunspor 1 0 1 0 0 0 0 1
13  TKİ Tavşanlı 1 0 1 0 0 0 0 1
14  Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0 0
15  Kartalspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16  Boluspor 1 0 0 1 1 2 -1 0
17  Diyarbakırspor 1 0 0 1 0 1 -1 0
18  Güngören Bld 1 0 0 1 0 2 -2 0

 


Son Haberler

En Çok Okunanlar